Chec din albusuri cu cacao

Imi aduc aminte ca atunci cand bunicii ii ramaneau albusuri aceasta le folosea la checuri. Nu am reteta de chec din albusuri a dansei dar sunt convinsa ca facea ceva asemanator.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Chec din albusuri cu cacao

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 225 g zahar
  • 4 linguri de iaurt
  • 150 ml Ulei
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • 150 g nuca taiata
  • Pentru glazura de caramel
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru decor
  • ornamente pentru prajituri

Mod de preparare

Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa. Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care incorporam usor in bezea. Amestecam faina cu cacao si praful de copt si apoi le cernem. Incorporam acest amestec in compozitia de mai sus. Amestecam cu miscari usoare de jos in sus. Topim ciocolata pe baia de aburi, o lasam sa se racoreasca si apoi o turnam in amestecul de mai sus.


Turnam compozitia intr-o forma (eu am folosit una rotunda cu diametrul de 24 cm)tapetata cu hartie de copt. Asezam nucile taiate deasupra checului. Dam la cuptor,pe care l-am preincalzit in prealabil, la 180 grade, pentru circa 40-50 min (trebuie sa treaca testul scobitorii).


Lasam sa se racoreasca in cuptor, timp in care ne ocupam de glazura. Caramelizam zaharul, stingem cu smantana pentru frisca dupa care adaugam untul. Amestecam pana cand untul se topeste. Adaugam esenta de rom si amestecam. Asezam checul pe un gratar si turnam glazura. Decoram cu ornamente pentru prajituri. Lasam sa se raceasca. Taiem si servim.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide