Chec marmorat

Se amesteca cu robotul ouale intregi, zaharul si untul cateva minute pina au devenit ca o crema. Se pune apoi faina + praful de copt si la final lapte

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5oua
  • 250 gr. unt la temperatura camerei
  • 250 gr. zahar
  • 250 gr. faina + 1 plic praf de copt
  • 1 ceasca lapte (140-150ml)
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Se amesteca cu robotul ouale intregi, zaharul si untul cateva minute pina au devenit ca o crema. Se pune apoi faina + praful de copt si la final laptele.

2/3 din aluat se toarna in forma de chec sau in cea rotunda, pregatita cu hartie de copt. Restul aluatului se amesteca cu cacao si se toarna deasupra. Cu furculita se amesteca usor cele 2 aluaturi. Se coace 45-50 min la 180 grade. Se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi taiat.


Se pudreaza cu zahar si se taie felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci