CHECUL Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie. Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, ameste
CHECUL
Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie.
Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, amestecand de fiecare data, apoi migdale macinate, zeama de lamaie, faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand dupa fiecare usor.
Am pus si fructele uscate.
Am amestecat si-am turnat in forma tapetata.
Am copt aprox. 45 min la 170 C ( pana scobitoarea infipta in centru a iesit curata).
Checul l-am rasturnat pe un gratar si l-am lasat cu fata in jos ca sa se "tufleasca" partea care crescuse.
RULADA
Ouale le-am mixat bine - pana aproape si-au triplat volumul. Am adaugat zaharul si-am mixat pana acesta s-a topit.
Am adaugat apoi laptele si vanilia, am amestecat o data, am pus si faina cernuta impreuna cu cacao si-am amestecat usor de jos in sus.
Am turnat in tava cu hartie de copt.
Am copt aprox. 10 minla 190 C. Cand s-a facut l-am scos din tava, cu tot cu hartie, l-am asezat, cu fata in jos, pe alta hartie si-am desprins hartia de copt.
ASAMBLARE
Gemul l-am frecat putin cu lichiorul.
Blatul inca fierbinte l-am uns (pe partea care a fost lipita hartia de copt) cu gem.
Am asezat checul (cu latura) pe blat la o distanta de margine de aprox. jumatate din latimea checului si l-am rulat cu blatul cu ajutorul hartiei, presand usor sa se lipeasca blatul de chec.
Am taiat blatul incat cele doua margini sa vina una langa alta, nu sa se suprapuna
Am taiat si marginile laterale de blat care era in plus
Am pudrat checul-rulada cu cacao, pe toate partile si l-am lasat sa se raceasca bine, dupa care l-am taiat.
Pofta buna!
Reteta Chec - rulada a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete de chec gasiti aici:
Chec tigru,
Chec cu visine
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii