Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec marmorat ! Singura problema e ca nu te vei putea opri dupa o singura felie

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 225 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina
  • o lingurita praf de copt cu sofran
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • putina sare
  • putin ulei si faina pentru tapetat tavile de chec
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta eu voi folosi robotul multifunctional de bucatarie Ankarsrum. Voi monta bolul de plastic si telurile duble cu care voi mixa albusurile.



Pentru inceput separa ouale si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu ajutorul unui tel. Adauga sucul proaspat de portocale si vanilia. Rastoarna praful de copt peste faina si cerne-o peste compozitie. Amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza toata faina.



Pune bezeaua peste compozitia de chec, putin cate putin, amestecand cu spatula de jos in sus. Imparte compozitia in doua parti egale. Pune apa fierbinte peste praful de cacao si incorporeaza intr-unul din bolurile cu compozitie de chec. In celalalt bol pune coaja de portocala.



Tapeteaza cu ulei si faina doua forme de chec si alterneaza cele doua compozitii, pornind din centrul formei si punand mereu deasupra, in acelasi loc.



Pune checurile in cuptorul preincalzit la 170 de grade si lasa-le 40-45 de minute. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca sunt gata.



Scoate tavile din cuptor, apoi rastoarna checurile pe un prosop curat si lasa-le la racit. Pudreaza-le cu zahar si taie felii generoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici