Coronita cu nuca si cacao

Pentru o reusita a coronitei este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua z

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Coronita cu nuca si cacao

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei sau unt topit
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa de sare
  • arome
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • esenta de rom
  • vanilie
  • 1 mana de stafide
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 200 g zahar
  • 2 albusuri
  • 1 mana nuca de cocos
  • 1 ou pentru uns coronita

Mod de preparare

Pentru o reusita a coronitei este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele putin si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se face maiaua din drojdie, o lingura de faina luata din cantitatea de faina cantarita si cateva linguri de lapte caldut dar nu fierbinte pentru ca nu va mai creste aluatul. Se amesteca putin si se lasa acoperita la loc cald pentru 15 minute. Peste galbenusuri se presara putina sare si zahar si se lasa cateva minute apoi se freaca impreuna cu razatura de portocale si lamaie. Se pune intr-un castron mai mare restul de faina (acei 700 fara 1 lingura folosita pentru maia), se adauga in mijloc maiaua, restul de lapte caldut nu fierbinte, galbenusurile frecate, ouale si esentele. Se framanta aluatul, cate putin, cu mainile incalzite, aducand faina de pe marginile castronului. Pe masura ce se va lega aluatul luam cu mana si incorporam din untul caldut fara a-l adauga pe tot deodata. Se framanta aluatul vreo 60 minute. Se acopera castronul cu un servet curat de bucatarie si se tine la loc cald si ferit de current pentru o ora si jumatate. Pentru umplutura batem albusurile spuma, adaugam nuca putina prajita la cuptor si apoi maruntita, zaharul, cacaoa si nuca de cocos. Dupa ce a crescut frumos si si-a dublat marimea se modeleaza aluatul. Se intinde o foaie dreptunghiulara, se toarna umplutura pe toata suprafata si se ruleaza. Se unesc cele doua capete si se aseaza intr-o forma guguluf si se mai lasa la crescut inca 30 minute. Apoi se unge cu oul batut si se coace la cuptorul preincalzit circa 40-50 minute.


Se pudreaza cu zahar si se taie felii.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
1
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Pasca fara aluat (reteta video)
2
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Retete de Pasti

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Pasca cu branza dulce
4
Retete de Pasti

Pasca cu branza dulce

Bunatati de Paste

Pasca cu branza dulce
Rulada tricolora umpluta cu crema de branza
5
Retete de Pasti

Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

O idee minunata de aperitiv la masa de Pasti cand ii ai pe toti alaturi! Bunatati de Pasti!:x

Rulada tricolora umpluta cu crema de branza
Parteneri
Fursecuri cu cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu cocos

Inspirata dupa reteta lui Rocsiuta noastra draga...multumesc draga mea!>:D<...

Fursecuri cu cocos
Mancare de stevie
Gustos.RO

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie