Guguluf cu clementine

Este o reteta aromata si foarte pufoasa

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Guguluf cu clementine

Ingrediente

  • 3 clementine
  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • Pt decor
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt.

Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender, iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru. O adaugam si pe ea in blender si le facem piure. Eu le-am pus in robot si le-am macinat.

Ouale impreuna cu zaharul le batem pana cand sunt ca si o spuma, se albeste si nu se mai simte zaharul. Adaugam clementinele facute piure, uleiul, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, cam 20 minute. Pentru siguranta, faceti testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Facem glazura : ciocolata rupta bucati o topim impreuna cu laptele si turnam peste chec .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide