Este o reteta aromata si foarte pufoasa
Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt.
Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender, iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru. O adaugam si pe ea in blender si le facem piure. Eu le-am pus in robot si le-am macinat.
Ouale impreuna cu zaharul le batem pana cand sunt ca si o spuma, se albeste si nu se mai simte zaharul. Adaugam clementinele facute piure, uleiul, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, cam 20 minute. Pentru siguranta, faceti testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Facem glazura : ciocolata rupta bucati o topim impreuna cu laptele si turnam peste chec .
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteAm zis ca e bine sa rasfat o varza noua ( din gradina altora) cu marar si ceapa verde din gradina mea.....
Varza noua cu ceapa verde la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii