Pandispan

• cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum, bate albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Pandispan

Ingrediente

  • oua 6 buc
  • zahar 200 g
  • ulei 60 ml
  • faina 200 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • putina sare
  • zeama de lamaie 1 lingurita
  • coaja rasa de lamaie o lingurita
  • extract de vanilie 1 lingurita

Mod de preparare

• cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum, bate albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa (foloseste vasul de plastic si telurile duble)
• bate cu un tel galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla
• toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie
• amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie
• amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina
• tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua
• coace pandispanul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti verifica daca este copt cu scobitoarea
• scoate pandispanul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot
• la final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao.
Ingrediente:
• oua - 6 buc.
• zahar - 200 g
• ulei - 60 ml
• faina - 200 g
• praf de copt - 1 lingurita
• putina sare
• zeama de lamaie - 1 lingurita
• coaja rasa de lamaie- o lingurita
• extract de vanilie- 1 lingurita
• cu ajutorul robotului Ankarsrum, bate albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa (foloseste vasul de plastic si telurile duble)
• bate cu un tel galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla
• toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie
• amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie
• amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina
• tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua
• coace pandispanul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti sa verifici daca este copt cu scobitoarea
• scoate pandispanul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot
• la final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao
Savureaza!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Clatite cu dulceturi
Bucataras.RO

Clatite cu dulceturi

Intotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...

Clatite cu dulceturi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos