Pandispan

• cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum, bate albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Pandispan

Ingrediente

  • oua 6 buc
  • zahar 200 g
  • ulei 60 ml
  • faina 200 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • putina sare
  • zeama de lamaie 1 lingurita
  • coaja rasa de lamaie o lingurita
  • extract de vanilie 1 lingurita

Mod de preparare

• cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum, bate albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa (foloseste vasul de plastic si telurile duble)
• bate cu un tel galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla
• toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie
• amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie
• amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina
• tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua
• coace pandispanul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti verifica daca este copt cu scobitoarea
• scoate pandispanul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot
• la final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao.
Ingrediente:
• oua - 6 buc.
• zahar - 200 g
• ulei - 60 ml
• faina - 200 g
• praf de copt - 1 lingurita
• putina sare
• zeama de lamaie - 1 lingurita
• coaja rasa de lamaie- o lingurita
• extract de vanilie- 1 lingurita
• cu ajutorul robotului Ankarsrum, bate albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa (foloseste vasul de plastic si telurile duble)
• bate cu un tel galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla
• toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie
• amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie
• amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina
• tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua
• coace pandispanul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti sa verifici daca este copt cu scobitoarea
• scoate pandispanul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot
• la final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao
Savureaza!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosi
4
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri