Un chec din albusuri cu merisoare, stafide si ciocolata, se potriveste perfect alaturi de o cafea sau un ceai cald si aromat!
Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face!
Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare. Amesteca praful de copt cu faina si pune putin cate putin peste bezea, amestecand cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Adauga coaja de portocala si ciocolata rasa si mai amesteca putin.
Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune merisoarele si stafidele si amesteca-le usor. Presara deasupra fulgii de migdale si pune checul in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Lasa-l la copt 40-45 de minute, pana se rumeneste usor si fa testul cu scobitoarea.
Scoate checul din forma si lasa-l putin la racit, apoi desfa usor hartia de copt de pe margini si lasa-l sa se raceasca de tot.
La final, pudreaza-l cu zahar si taie-l felii. Checul din albusuri este delicios si aromat si sper sa-l incerci si tu!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii