Reteta Chec din albusuri

Un chec din albusuri cu merisoare, stafide si ciocolata, se potriveste perfect alaturi de o cafea sau un ceai cald si aromat!

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri merisoare uscate
  • 2 linguri stafide
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • si zahar pudra pentru decor
  • 6 linguri faina

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face!


Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare. Amesteca praful de copt cu faina si pune putin cate putin peste bezea, amestecand cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Adauga coaja de portocala si ciocolata rasa si mai amesteca putin.



Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune merisoarele si stafidele si amesteca-le usor. Presara deasupra fulgii de migdale si pune checul in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Lasa-l la copt 40-45 de minute, pana se rumeneste usor si fa testul cu scobitoarea.



Scoate checul din forma si lasa-l putin la racit, apoi desfa usor hartia de copt de pe margini si lasa-l sa se raceasca de tot.



La final, pudreaza-l cu zahar si taie-l felii. Checul din albusuri este delicios si aromat si sper sa-l incerci si tu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide