Rulada Budapesta

Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul in ploaie si batem cu putere pina se intareste spuma. Punem si praful pt sos si alunele. Rasturnam totul intr-

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulada Budapesta

Ingrediente

  • 6 albusuri (un albus cintareste cca 36 de gr
  • asta daca aveti pe la congelator si nu mai stiti de nr lor
  • deci se pot cintari)
  • 250 g zahar
  • 50 g praf pt sos de vanilie (care se face la rece) (pt cele care nu au asa ceva
  • puneti 100 g faina)
  • 100 g alune de padure macinate
  • 50 g migdale fulgi
  • Pt umplutura ne trebuie 300 g frisca si mandarine din compot - specific (daca nu aveti
  • puteti folosi caise
  • piersici tot din compot)

Mod de preparare

Batem albusurile spuma.

Adaugam zaharul in ploaie si batem cu putere pina se intareste spuma.

Punem si praful pt sos si alunele.

Rasturnam totul intr-o tava in care am pus hirtie de copt unsa bine cu margarina lichida (sau ce aveti). Deasupra imprastiem migdalele.

Coacem la 175 gr timp de 15-20 minute.

Lasam sa se raceasca bine. Intre timp facem frisca. Scurgem de suc mandarinele (nu mi-au ajuns, deci am pus si 3 jumatati de piersica) si le rupem in bucati mai mici.

Cind blatul s-a racit, punem frisca,daca vrem sa ramana alb, sau adaugam cacao, fructele si rulam (nu f strins ca la celelalte rulade).

Deasupra cernem cacao si ne jucam cu putina ciocolata.

Se taie in felii late.

Reteta propusa de Shumaila

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori