Turta dulce este orisicum un desert indragit si aromat, ce trezeste amintiri prin aromele sale, dar turta dulce de post e la fel de delicioasa. Turta dulce este de asemenea si un desert delicat ce poate fi pregatit in perioada postului.
Zaharul se caramelizeaza si se lasa sa se arda nu prea mult sa nu fie amar pentru a avea o culoare maronie. Se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste toata bomboana. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca. Praful de copt se stinge cu putin otet si se adauga la siropul de zahar ars. Tot in sirop se adauga si scortisoara pudra. Se amesteca bine totul. Se adauga faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau imbracata cu hartie de copt si se coace.
Se face o glazura de zahar, de ciocolata sau ce alta glazura doriti si se unge turta dulce de post cu aceasta glazura.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEram in cautarea unei retete de prajitura cu branza pentru acest week-end. Vroiam sa fie ceva cu blat pufos si visine. Cand...
Prajitura turnata cu branza si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii