Cipsurile din fructe uscate sunt o gustare de post delicioasa si sanatoasa. Poti pregati cipsurile din fructe oricand, pentru o gustare sanatoasa si de ce sa nu recunoastem, gourmet :).
Incalzeste cuptorul la 100 de grade. Daca ai un cuptor cu ventilatie, porneste-o. Umple un castron cu apa rece si stoarce aici zeama de lamaie. Taie fructele felii subtiri, un peeler sau razatoarea speciala iti va fi de ajutor, si trecele prin apa cu lamaie ca sa nu se oxideze.
Aseaza hartie pentru copt intr-o tava, scutura fructele de apa si aseaza-le in tava intr-un singur strat. Presara zahar si scortisoara.
Lasa-le la cuptor intre 1:30 si 2 ore. Dupa ce se racesc devin crocante si aromate.
Daca vrei niste cipsuri de fructe de post si mai aromate, poti sa zdrobesti 2 cuisoare impreuna cu scortisoara, pe care apoi sa le amesteci cu zaharul.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii