Se bat ouale,se amesteca cu faina,cu zaharul vanilat,cu 50g unt si cu lingura coniac,pana se incorporeaza bine,apoi se adauga sare,laptele pus treptat
Se bat ouale,se amesteca cu faina,cu zaharul vanilat,cu 50g unt si cu lingura coniac,pana se incorporeaza bine,apoi se adauga sare,laptele pus treptat,amestecand mereu.Se unge cu ulei o tigaie cu coada si se pune pe foc.Cand s-a infierbantat,se toarna o ceasca mica de aluat si se invarte tigaia ca sa se acopere cu aluat tot fundul.Se rumeneste clatita pe o parte,se intoarce cu un cutit mai lat si se rumeneste si pe partea cealalta,apoi se rastoarna pe o farfurie lata sau pe un fund.Dupa fiecare clatita se unge tava cu o pana cu ulei.
Dupa dorinta.Rece sau calde.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii