Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao -s e freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dup
Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao -s e freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma; se toarna restul de zahar amestecandu-se in continuare. Se da deoparte si se pregateste umplutura de branza: se freaca branza cu putin zahar se toarna zaharul vanilat si se freaca cu 2-3 linguri de smantana-se da deoparte.
Coca de faina se amesteca bine cu apa minerala si apa obisnuita pana se face un aluat de consistenta unei smantane nu prea groase. Se incinge o tigaie potrivita pentru clatite (evident cu ulei), se scurge si toarna cu un polonic de supa aluat de clatita la prajit-clatitele se rumenesc uniform pe ambele parti.
Cand s-a terminat tot aluatul de prajit, clatitele se umplu cu branza pregatita ca mai sus, se ruleaza si se pun intr-un graten, se toarna smantana si se dau la cuptor la rumenit.
Se servesc ori calde, ori reci, eventual flambate.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii