Clatita cacao

Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao -s e freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dup

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 linguri faina alba
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ceasca lapte
  • 5 oua
  • 250 gr branza vaci
  • 300 gr smantana
  • 250 ml apa minerala
  • o ceasca de ulei

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao -s e freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma; se toarna restul de zahar amestecandu-se in continuare. Se da deoparte si se pregateste umplutura de branza: se freaca branza cu putin zahar se toarna zaharul vanilat si se freaca cu 2-3 linguri de smantana-se da deoparte.

Coca de faina se amesteca bine cu apa minerala si apa obisnuita pana se face un aluat de consistenta unei smantane nu prea groase. Se incinge o tigaie potrivita pentru clatite (evident cu ulei), se scurge si toarna cu un polonic de supa aluat de clatita la prajit-clatitele se rumenesc uniform pe ambele parti.

Cand s-a terminat tot aluatul de prajit, clatitele se umplu cu branza pregatita ca mai sus, se ruleaza si se pun intr-un graten, se toarna smantana si se dau la cuptor la rumenit.
Se servesc ori calde, ori reci, eventual flambate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide