Clatita cacao

Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao -s e freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dup

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 linguri faina alba
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ceasca lapte
  • 5 oua
  • 250 gr branza vaci
  • 300 gr smantana
  • 250 ml apa minerala
  • o ceasca de ulei

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao -s e freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma; se toarna restul de zahar amestecandu-se in continuare. Se da deoparte si se pregateste umplutura de branza: se freaca branza cu putin zahar se toarna zaharul vanilat si se freaca cu 2-3 linguri de smantana-se da deoparte.

Coca de faina se amesteca bine cu apa minerala si apa obisnuita pana se face un aluat de consistenta unei smantane nu prea groase. Se incinge o tigaie potrivita pentru clatite (evident cu ulei), se scurge si toarna cu un polonic de supa aluat de clatita la prajit-clatitele se rumenesc uniform pe ambele parti.

Cand s-a terminat tot aluatul de prajit, clatitele se umplu cu branza pregatita ca mai sus, se ruleaza si se pun intr-un graten, se toarna smantana si se dau la cuptor la rumenit.
Se servesc ori calde, ori reci, eventual flambate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori