Clatite

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pina se

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca de faina
  • 2 oua
  • 1 pahar cu lapte
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de unt sau ulei
  • dulceata sau gem
  • 1 lingura de unt topit pentru uns tigaia

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pina se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecind intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt, se toarna o lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folsind un cutit lat. Se fac pe rind toate clatitele, punindu-le intr-o farfurie una peste alta. Din cind in cind se amesteca compozitia din castron , ca sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pina la 20 de bucati. Cind toate sint gata, se umplu pe rand cu gem sau cu dulceata, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul. Se asaza intr-o forma si se dau citeva minute la cuptor, acoperite, sa se infierbinte.
Inainte de a se servi se presara cu zahar praf

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura cu foi si crema caramel
2
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri