Claite subtiri si delicioase
1. Amesteca cu un tel ouale cu untul topit, apoi laptele si faina. Omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase.
2. Pune un praf de sare si subtiaza compozitia cu apa minerala, pana obtii un aluat fin si cremos, ca o smantana mai subtire.
3. Rade putina coaja de lamaie si pune vanilia. Nu este nevoie de zahar in compozitie, mai ales daca alegi umpluturi dulci cu dulceata sau crema de ciocolata.
4. Lasa aluatul de clatite sa se odihneasca 10-15 minute.
5. Intre timp pune pe foc sa se incinga o tigaie pentru clatite. Unge-o cu putin ulei si pune compozitia cu un polonic. Intinde uniform aluatul pe toata suprafata, inclinand tigaia in toate partile. Cand incepe sa faca mici bule la suprafata, intoarce clatita pe partea cealalta.
6. Nu este nevoie sa ungi tigaia de fiecare data, pentru ca untul din compozitie nu va lasa aluatul sa se lipeasca.
7. Au iesit 12 bucati pe care poti sa le umpli cu dulceata, sa le rulezi sau sa le impaturesti in patru.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii