Se incalzesc laptele si apa intr-un vas. Se pune intr-un bol faina, se subtiaza cu lichidul de mai sus, se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca.
Se incalzesc laptele si apa intr-un vas. Se pune intr-un bol faina, se subtiaza cu lichidul de mai sus, se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in doua recipiente. Se spala lamaia, se sterge, se curata jumatate din coaja si se taie foarte fin. Se inglobeaza in pasta de faina galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie, sarea si untul topit. Se amesteca bine totul, pana se obtine o crema. Cu mixerul, se bat albusurile foarte tare, se inglobeaza usor in crema. Se ia din compozitie cu un polonic mic si se prajesc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa foarte putin cu grasime.
Clatitele bine rumenite, se servesc fierbinti, pudrate cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu crema de caramel
Tort de inghetata cu zmeura
Tort de mere si crema de zahar ars
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii