Clatite crocante

Se incalzesc laptele si apa intr-un vas. Se pune intr-un bol faina, se subtiaza cu lichidul de mai sus, se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 5 oua
  • 1 lamaie
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Se incalzesc laptele si apa intr-un vas. Se pune intr-un bol faina, se subtiaza cu lichidul de mai sus, se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in doua recipiente. Se spala lamaia, se sterge, se curata jumatate din coaja si se taie foarte fin. Se inglobeaza in pasta de faina galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie, sarea si untul topit. Se amesteca bine totul, pana se obtine o crema. Cu mixerul, se bat albusurile foarte tare, se inglobeaza usor in crema. Se ia din compozitie cu un polonic mic si se prajesc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa foarte putin cu grasime.
Clatitele bine rumenite, se servesc fierbinti, pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu crema de caramel

Tort de inghetata cu zmeura

Tort de mere si crema de zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc