Clatite cu banana si caramel

Clatite pregatita cu multa dragoste

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu banana si caramel

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • -2 oua
  • -300 ml lapte
  • -250gr faina
  • -200 ml bere blonda
  • -50 gr zahar
  • -coaja de la o lamaie
  • -un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • -2 banane
  • -100 ml vin alb
  • -2 linguri zahar
  • Pt caramel :
  • -200 gr zahar
  • -200 ml frisca

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea . Le batem bine . Adaugam coaja de la o lamaie,jumate din lapte , jumate din faina si jumate din bere. Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea.


Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora.


Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat, le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti.


Umplutura: Eu am inceput prin a face caramelul: intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda. Peste zahar, cu mare grija, turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut.


Turnam intr-un borcan si lasam deoparte . In alt vas punem pe foc sa se topeasca 2 linguri de zaha.


Cand este lichid adaugam vinul . Zaharul se va intari din nou , dar lasam pe foc mic pana cand se topeste din nou.


Adaugam bananele taiate rondele subtiri si le amestecam fara sa le rupem pentru a ajunge acest sirop pe toate bucatile de banana. Oprim focul si lasam deoparte.


Clatitele calde le impaturim si punem peste ele banane si caramel sau se pot aseza clatitele in cupe si servi cu inghetata, banane si caramel .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
3
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
4
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia