Faina se amesteca cu laptele caldut, apoi se adauga apa minerala, galbenusurile, zaharul, uleiul, aromele, se amesteca pana obtinem un aluat mai
Faina se amesteca cu laptele caldut, apoi se adauga apa minerala, galbenusurile, zaharul, uleiul, aromele, se amesteca pana obtinem un aluat mai gros. Albusurile se bat spuma si se adauga compozitiei, amestecand incet cu o spatula. Daca aluatul este prea gros mai adaugati apa/lapte. Se unge o tigaie cu ulei se pune un polonic din compozitia de clatite si se rumeneste pe ambele parti.
Prepararea cremei:
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu amidonul. Cand laptele a fiert luam cateva linguri din acesta si punem peste compozitia de ou cu amidon amestecand continuu. Compozitia rezultata se toarna peste restul de lapte si se pune din nou pe foc. Cand incepe sa se ingroase dam focul incet si mai amestecam un minut. Peste crema se adauga vanilia si se acopera cu o folie alimentara (folia sa ia contact cu,crema) pentru a nu se forma crusta.
Asamblare:
Fiecare clatita se umple cu o lingura de crema si cateva picaturi de sos, se ruleaza si se taie in trei pt a forma niste mini rulouri. Mie mi-a ajuns crema pentru toate clatitele. Decoram cu sos de mure.
Alte retete de prajituri recomandate:
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Tiramisu
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii