Clatite cu crema si sos de mure

Faina se amesteca cu laptele caldut, apoi se adauga apa minerala, galbenusurile, zaharul, uleiul, aromele, se amesteca pana obtinem un aluat mai

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu crema si sos de mure

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 300 ml lapte
  • 350 ml apa minerala
  • 2 oua
  • aprox.500g faina
  • 120 g zahar
  • 2 linguri de ulei
  • arome
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 4 lg amidon(40 g)
  • esenta de vanilie
  • sos de mure

Mod de preparare

Faina se amesteca cu laptele caldut, apoi se adauga apa minerala, galbenusurile, zaharul, uleiul, aromele, se amesteca pana obtinem un aluat mai gros. Albusurile se bat spuma si se adauga compozitiei, amestecand incet cu o spatula. Daca aluatul este prea gros mai adaugati apa/lapte. Se unge o tigaie cu ulei se pune un polonic din compozitia de clatite si se rumeneste pe ambele parti.

Prepararea cremei:

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu amidonul. Cand laptele a fiert luam cateva linguri din acesta si punem peste compozitia de ou cu amidon amestecand continuu. Compozitia rezultata se toarna peste restul de lapte si se pune din nou pe foc. Cand incepe sa se ingroase dam focul incet si mai amestecam un minut. Peste crema se adauga vanilia si se acopera cu o folie alimentara (folia sa ia contact cu,crema) pentru a nu se forma crusta.

Asamblare:

Fiecare clatita se umple cu o lingura de crema si cateva picaturi de sos, se ruleaza si se taie in trei pt a forma niste mini rulouri. Mie mi-a ajuns crema pentru toate clatitele. Decoram cu sos de mure.


Alte retete de prajituri recomandate:

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide