Clatite cu nuci si caramel

Se bat bine ouale cu un praf de sare intr-un vas mai mare. Se adauga o cana de lapte si faina treptat, amestecand mereu si avand grija sa nu se formez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani de lapte
  • 8 linguri de faina
  • 2 oua
  • sare
  • 2 linguri de ulei
  • 6 linguri de miez de nuca macinata
  • Pentru crema: o cana de zahar
  • 150 g unt
  • 2 linguri de faina
  • zahar vanilat
  • o cana de lapte
  • 2 oua

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu un praf de sare intr-un vas mai mare. Se adauga o cana de lapte si faina treptat, amestecand mereu si avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga si restul de lapte, obtinandu-se o compozitie destul de subtire. Intr-o tigaie de teflon unsa cu foarte putin ulei se prajesc clatitele in mod uniform pe ambele parti.

Se pun patru linguri de zahar intr-un vas sa se caramelizeze. Cand incepe sa se formeze spuma, se ia vasul de pe foc si se lasa cateva minute. Se adauga o lingura de zahar si se mai pune caramelul pe foc pana cand incepe sa clocoteasca. Se amesteca restul de lapte cu faina, avand grija sa nu se formeze cocoloase si se toarna putin cate putin in caramelul de pe foc. Dupa ce a dat in cateva clocote, se adauga doua linguri de unt. Separat, se amesteca doua oua cu restul de zahar si cu restul de unt. Se adauga zaharul vanilat, omogenizand foarte bine. Aceasta crema de oua si unt se amesteca apoi cu crema caramel. Pe foile de clatite se presara nuca macinata si se intinde crema caramel, apoi se ruleaza. Se pot servi cu frisca sau inghetata.
Alte retete clatite recomandate

Ciocolata de casa

Placinta cu mere

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide