Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie coaceti clatite, folosi
Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie coaceti clatite, folosind foarte putin ulei pentru prajit. Clatitele coapte se suprapun pana cand sunt toate gata coapte. Pentru umplutura, fierbeti un sirop din zahar si apa. Cand incep sa se ingroase, adaugati coniacul, scortisoara si boabele de struguri. Fierbeti 5 minute la foc mic, apoi lasati la racit. La mijlocul fiecarei clatite puneti cate 1 lingura din compozitia pentru umplutura, dupa care marginile clatitei se aduna pentru a acoperi umplutura.
Clatitele se stropesc cu sosul format din sucul de fructe in care s-a amestecat coaja rasa de lamaie.
Alte retete:
Papanasi fierti Lapte de pasare Chec pufos
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii