Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie coaceti clatite, folosi
Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie coaceti clatite, folosind foarte putin ulei pentru prajit. Clatitele coapte se suprapun pana cand sunt toate gata coapte. Pentru umplutura, fierbeti un sirop din zahar si apa. Cand incep sa se ingroase, adaugati coniacul, scortisoara si boabele de struguri. Fierbeti 5 minute la foc mic, apoi lasati la racit. La mijlocul fiecarei clatite puneti cate 1 lingura din compozitia pentru umplutura, dupa care marginile clatitei se aduna pentru a acoperi umplutura.
Clatitele se stropesc cu sosul format din sucul de fructe in care s-a amestecat coaja rasa de lamaie.
Alte retete:
Papanasi fierti Lapte de pasare Chec pufos
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii