Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie coaceti clatite, folosi
Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie coaceti clatite, folosind foarte putin ulei pentru prajit. Clatitele coapte se suprapun pana cand sunt toate gata coapte. Pentru umplutura, fierbeti un sirop din zahar si apa. Cand incep sa se ingroase, adaugati coniacul, scortisoara si boabele de struguri. Fierbeti 5 minute la foc mic, apoi lasati la racit. La mijlocul fiecarei clatite puneti cate 1 lingura din compozitia pentru umplutura, dupa care marginile clatitei se aduna pentru a acoperi umplutura.
Clatitele se stropesc cu sosul format din sucul de fructe in care s-a amestecat coaja rasa de lamaie.
Alte retete:
Papanasi fierti Lapte de pasare Chec pufos
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramel"Tarte si placinte rumenite si iscusite"
Aperitiv tarta cu branza telemea
Comentarii