Clatite de ciocolata

Se amesteca intr-un castron adanc faina, cacaua si cafeaua. Se bat bine ouale intregi si galbenusurile si se inglobeaza in amestecul de mai sus. Se in

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr faina
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • sare
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila
  • 2 linguri unt topit
  • 400 gr frisca

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron adanc faina, cacaua si cafeaua. Se bat bine ouale intregi si galbenusurile si se inglobeaza in amestecul de mai sus. Se incorporeaza in compozitie, putin cate putin, laptele, praful de sare si untul topit. Cand compozitia devine cremoasa, de consistenta unei smantani subtiri, se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intr-o tigaie cu un diametru de 15-20 cm se topeste unt cat o nuca. Cand acesta s-a topit si a acoperit suprafata tigaii, se toarna jumatate polonic din compozitie, rasucind tigaia pentru a repartiza compozitia cat mai egal. Fiecare clatita se rumeneste, pe foc moderat, 1 minut pe fiecare parte. Clatitele se umplu cu frisca, se ruleaza sau se impaturesc si se pun pe un platou.
Se orneaza cu frisca sau cu sos de ciocolata.

Alte retete de dulciuri:

Placinta cu branza

Tarta cu zmeura si branza dulce

Tarta cu caise si smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori