Se amesteca intr-un castron adanc faina, cacaua si cafeaua. Se bat bine ouale intregi si galbenusurile si se inglobeaza in amestecul de mai sus. Se in
Se amesteca intr-un castron adanc faina, cacaua si cafeaua. Se bat bine ouale intregi si galbenusurile si se inglobeaza in amestecul de mai sus. Se incorporeaza in compozitie, putin cate putin, laptele, praful de sare si untul topit. Cand compozitia devine cremoasa, de consistenta unei smantani subtiri, se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intr-o tigaie cu un diametru de 15-20 cm se topeste unt cat o nuca. Cand acesta s-a topit si a acoperit suprafata tigaii, se toarna jumatate polonic din compozitie, rasucind tigaia pentru a repartiza compozitia cat mai egal. Fiecare clatita se rumeneste, pe foc moderat, 1 minut pe fiecare parte. Clatitele se umplu cu frisca, se ruleaza sau se impaturesc si se pun pe un platou.
Se orneaza cu frisca sau cu sos de ciocolata.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu branza
Tarta cu zmeura si branza dulce
Tarta cu caise si smantana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii