Clatite de post cu dulceata de piersici

Pentru clatite de post cu dulceata de piersici se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, coaja de lamaie, sarea si drojdia si se adauga treptat apa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Clatite de post cu dulceata de piersici

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 linguri zahar
  • 10 g drojdie
  • coaja de lamaie sare
  • apa
  • un borcan gem de piersici

Mod de preparare

Pentru clatite de post cu dulceata de piersici se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, coaja de lamaie, sarea si drojdia si se adauga treptat apa, amestecandu-se cu telul mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Aluatul trebuie sa aibe consistenta unui aluat de clatite normal. Se lasa 20 de minute apoi se coc clatitele, se unge o tigaie cu putin ulei si se pune cate un polonic de aluat, se coac clatitele pe rand, pe ambele parti, Fiecare clatita se umple cu dulceata de pierici si se ruleaza sau se fac tip tort, cum am facut eu.


Clatitele de post cu dulceata de piersici se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori