Clatite etajate

Adaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60 ml apa. Apoi adaugam,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 120 g faina
  • 120 ml lapte
  • 60 g unt
  • sare
  • Umplutura:
  • 30 g glucoza
  • 20 g migdale
  • 1 lingurita scortisoara
  • nucsoara
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Adaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60 ml apa.

Apoi adaugam, in portii mai mici, 120 ml lapte, apoi, masa deasa o punem la odihna aprox. ¼ de ora pentru ca particulele de faina sa se umple si aluatul sa fie mai bogat. Sa nu lasam sa stea mai mult pentru ca va deveni tare, iar clatita va deveni si ea tare. Inainte de prajire mai adaugam 60 g unt topit, apoi diluam cu 60 ml apa.

Pana aluatul se odihneste, pregatim umplutura, astfel incat, amestecam 30 g de glucoza cu 20 g miez de migdale macinate cu tot cu coaja, cu 1 lingurita de scortisoara macinata si cu putina nucsoara.

Cu scopul prajirii uniforme, vom folosi o tigaie de teflon, in care punem aluatul corespunzator si prajim la foc moale.

Intai, ungem tigaia cu unt topit, apoi, dupa ce se infierbanta, turnam cam 2/3 din compozitie, dintr-un polonic mai mic.

Cand o parte s-a prajit, o intoarcem pe partea cealalta, intindem desupra uniform 1 lingurita de umplutura si turnam pe ea o alta portie de aluat.

Intindem uniform cu polonicul peste umplutura aromata, si, cand si cealalta parte s-a prajit, intoarcem clatita dubla pe partea cealalta.

Clatitele pregatite astfel se coc pana se termina aluatul. Sa nu punem prea mult aluat peste clatita coapta si umpluta deja, pntru ca nu se poate intari si se imprastie.

Dupa care lasam clatitele etajate sa se raceasca pe o tava rotunda, apoi o taiem felii.

Unele felii la eliberam sa fie un spatiu de aprox. 1 cm intre ele, apoi batem cam 200 ml frisca racita . Adaugam La frisca batuta pe jumatate adaugam 2 linguri de glucoza, 1 lingurita aroma de migdale si o batem pana se intareste.

In final, umplem unele goluri dintre felii cu frisca, iar frisca ramasa o ungem deasupra in partea laterala. Se serveste rece sau prospata, dar maturate in frigider este si mai gustoasa.

Ca desert este suficienta pentru 4 persoane. La servire, unele felii le scoatem cu lopatica pentru tort.

Cei ce prefera prajiturile cu gust de punci, pot adauga la frisca si aroma de rom.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura "polara"
3
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Placinta cu branza dulce stafide si foi
4
Prajituri

Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Placinta cu branza dulce stafide si foi
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
5
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Parteneri
Tort cu mousse de fructe de padure
Bucataras.RO

Tort cu mousse de fructe de padure

Pentru tort m-am inspirat din reteta Laurei Adamache ( http://www.lauraadamache.ro/2011/08/la-35-de-ani.html ,cu mici...

Tort cu mousse de fructe de padure
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat