Adaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60 ml apa. Apoi adaugam,
Adaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60 ml apa.
Apoi adaugam, in portii mai mici, 120 ml lapte, apoi, masa deasa o punem la odihna aprox. ¼ de ora pentru ca particulele de faina sa se umple si aluatul sa fie mai bogat. Sa nu lasam sa stea mai mult pentru ca va deveni tare, iar clatita va deveni si ea tare. Inainte de prajire mai adaugam 60 g unt topit, apoi diluam cu 60 ml apa.
Pana aluatul se odihneste, pregatim umplutura, astfel incat, amestecam 30 g de glucoza cu 20 g miez de migdale macinate cu tot cu coaja, cu 1 lingurita de scortisoara macinata si cu putina nucsoara.
Cu scopul prajirii uniforme, vom folosi o tigaie de teflon, in care punem aluatul corespunzator si prajim la foc moale.
Intai, ungem tigaia cu unt topit, apoi, dupa ce se infierbanta, turnam cam 2/3 din compozitie, dintr-un polonic mai mic.
Cand o parte s-a prajit, o intoarcem pe partea cealalta, intindem desupra uniform 1 lingurita de umplutura si turnam pe ea o alta portie de aluat.
Intindem uniform cu polonicul peste umplutura aromata, si, cand si cealalta parte s-a prajit, intoarcem clatita dubla pe partea cealalta.
Clatitele pregatite astfel se coc pana se termina aluatul. Sa nu punem prea mult aluat peste clatita coapta si umpluta deja, pntru ca nu se poate intari si se imprastie.
Dupa care lasam clatitele etajate sa se raceasca pe o tava rotunda, apoi o taiem felii.
Unele felii la eliberam sa fie un spatiu de aprox. 1 cm intre ele, apoi batem cam 200 ml frisca racita . Adaugam La frisca batuta pe jumatate adaugam 2 linguri de glucoza, 1 lingurita aroma de migdale si o batem pana se intareste.
In final, umplem unele goluri dintre felii cu frisca, iar frisca ramasa o ungem deasupra in partea laterala. Se serveste rece sau prospata, dar maturate in frigider este si mai gustoasa.
Ca desert este suficienta pentru 4 persoane. La servire, unele felii le scoatem cu lopatica pentru tort.
Cei ce prefera prajiturile cu gust de punci, pot adauga la frisca si aroma de rom.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsEu foloseam pluralul eclere, in dex cu prioritate mentioneaza ecleruri. Ambele forme sunt corecte :). Vestea buna este ca...
Miniecleruri cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii