Se amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se incorporeaza incet-incet
Se amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se incorporeaza incet-incet in faina, pornind de la mijloc catre exteriorul castronului. Cand aluatul e omogen, se varsa incetisor laptele, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei vreme de 10 minute. In timpul acesta, se prajeste usor, fara pic de grasime, intr-un vas de teflon, migdalele taiate. Se pune gemul sau dulceata de caise sa se infierbante pe foc mijlociu, apoi se amesteca cu romul. Se impatureste gemul in doua. Se prajesc opt clatite in unt fierbinte. Se unge fiecare clatita in parte cu putin gem cu rom si se presara deasupra cateva migdale prajite. Iar se impaturesc in patru pentru a forma un cornet. Se aseaza clatitele intr-un vas de portelan sau de yena, cu varful orientat catre mijloc si se porneste cuptorul. Se amesteca frisca batuta cu frisca lichida. Se toarna peste clatite. Se pune restul (cealalta jumatate) de gem de caise si de migdale peste clatite. Se baga vasul la cuptor vreme de zece minute.
Se servesc imediat
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdePentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersici
Comentarii