Clatite olandeze

Se amesteca bine faina, laptele, sarea, zaharul si ouale, pina se obtine o pasta fluida (care curge usor din polonic). Se adauga unul, maxim doua din

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 8 dl lapte
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita rasa de zahar; la alegere: fructe: banane
  • mere
  • stafide
  • capsuni; dulceturi
  • zahar pudra; crema de ciocolata; sirop de ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca bine faina, laptele, sarea, zaharul si ouale, pina se obtine o pasta fluida (care curge usor din polonic). Se adauga unul, maxim doua din fructele mentionate, taiate felii sau cubulete si se amesteca usor, pentru a nu strivi fructele.Se incinge bine tigaia, se pun doua linguri de ulei(chiar trei) si se pun 2 polonice din compozitia obtinuta, incercand sa intindeti un pic aluatul, astfel incit sa cuprinda intreg fundul tigaii. Clatitele sunt groase, dar aceasta este specific clatitelor olandeze(groase - dar nu foarte groase -si cu fructe in aluat). Se intorc pe partea cealalta doar cind sint bine coapte pe prima parte. Din cantitatea obtinuta se pot face 10 -12 clatite.
Se astern pe o farfurie intinsa, se pudreaza cu zahar. Se pot servi simple, doar pudrate cu zahar, sau cu sirop de ciocolata.Daca nu au fructe in interior, se servesc cu dulceata sau crema de ciocolata, sau sirop de ciocolata. Se servesc calde. Pot fi reincalzite in cuptorul cu microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc