Clătite pufoase reţetă. Va ies clatite pufoase daca folositi unt frecat cu zahar si bateti albusul si galbenusul separat. Aceasta reteta de clatite pufoase va iesi grozav.
Clatite pufoase va ies daca bateti bine albusurile. De asemente pentru a avea clatite pufoase puteti folosi si putina apa minerala.
Se spala ouale, se sparg si se separa galbenusurile care se freaca cu untul si zaharul, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se subtiaza cu lapte, dupa ce s-a adaugat faina cernuta proaspat si s-a omogenizat amestecul. Din aluatul obtinut se fac clatite, dupa ce aluatul s-a parfumat cu coaja rasa de lamaie si s-a tinut la rece o ora. Clatitele se prajesc in ulei, numai pe o parte, dupa care se scot si se presara cu zahar tos.
Clatitele pufoase se servesc rulate sau impaturite, pudrate cu zahar farin.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii