Crepes Suzette este o reteta frantuzeasca de preparare a clatitelor. De obicei in aceasta reteta, clatitele se flambeaza in cognac, primind astfel o savoare unica, de invidiat.
Foi de clatite: Se amesteca ingredientele pentru foi, pana obtinem o compozitie potrivit de groasa. Aluatul se va lasa un timp la rece, acoperit. Apoi se vor prepara clatitele la tigaie, cu putin unt.
Umplutura: Puneti in zaharul topit portocalele curatate si taiate si astfel se va forma sosul de portocale cu care umpleti clatita.
Se impacheteaza clatitele saculeti pe care ii puteti lega cu o rondea de lamaie si se orneaza cu frisca deasupra.
De obicei crepes suzette se servesc flambate la masa.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii