Crepes Suzette

Crepes Suzette este o reteta frantuzeasca de preparare a clatitelor. De obicei in aceasta reteta, clatitele se flambeaza in cognac, primind astfel o savoare unica, de invidiat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crepes Suzette

Ingrediente

  • lapte 500ml
  • oua 3 buc
  • faina 300gr
  • sare
  • zahar vanilinat 10gr.
  • Pentru umplutura :
  • portocale 500 gr
  • taiate bucati mici
  • zahar tos topit in tigae cu alcool de 80 grade stins.

Mod de preparare

Foi de clatite: Se amesteca ingredientele pentru foi, pana obtinem o compozitie potrivit de groasa. Aluatul se va lasa un timp la rece, acoperit. Apoi se vor prepara clatitele la tigaie, cu putin unt.

Umplutura: Puneti in zaharul topit portocalele curatate si taiate si astfel se va forma sosul de portocale cu care umpleti clatita.

Se impacheteaza clatitele saculeti pe care ii puteti lega cu o rondea de lamaie si se orneaza cu frisca deasupra.


De obicei crepes suzette se servesc flambate la masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori