Filloas: clatite spaniole cu supa de pui

Filloas, reteta spaniola de clatite cu supa de pui, sunt reprezentative unei zone din Spania (Galicia), recunoscuta pentru calitatea ingredientelor si a tehnicilor culinare de aici.

Complexitate
redusa
Filloas: clatite spaniole cu supa de pui

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1/2kg faina
  • 1l lapte
  • 1l supa de pui
  • 1 bucata de bacon (sau unt)

Mod de preparare

Ingredientele prezentate in reteta de clatite spaniole, sunt pentru 4 persoane conform retetei spaniole. Acest desert tipic spaniol se serveste in toata perioada anului, cu precadere in perioadele cu festivaluri.

Modalitate de preparare:

Bate bine ouale, amesteca cu restul de lichide pana se omogenizeaza bine, dupa care adauga faina pana cand este bine amestecata. Lasa deoparte sa se odihneasca.

Incalzeste o tigaie pentru clatite, si unge-i fundul cu o bucata de bacon. Bucata de bacon este folosita in reteta originala de clatite, dar se poate inlocui cu unt, care se adauga cat sa acopere fundul tigaii.

Prajeste clatita pana cand e putin rumenita pe o parte, dupa care intoarce-o si pe cealalta parte. Repeta procedura pana cand nu mai ai aluat.

 


Clatitele spaniole se servesc calde, cu diferite umpluturi sarate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori