Flori de dovlecei in aluat de clatite

Flori de dovlecei in aluat de clatite sunt un fel de mancare pe cat de inedit, pe atat de gustos. Pentru a gati flori de dovlecel trebuie intai spalate foarte bine, atat in exterior cat si in interior.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Flori de dovlecei in aluat de clatite

Ingrediente

  • flori de dovlecei
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Flori de dovlecei in aluat de clatite sunt un fel de mancare pe cat de inedit, pe atat de gustos. Pentru a gati flori de dovlecel trebuie intai spalate foarte bine, atat in exterior cat si in interior. De la plantele de dovlecei se pot folosi cu incredere si florile. Acestea sunt bogate in vitamine. Floarea de dovlecel contine vitamina A, acid folic si in plus are proprietati diuretice si racoritoare.  Cea mai buna veste este ca 100 g de flori de dovlecei au doar 12 calorii.

Ne putem bucura de gustul lor, usor acrisor, consumandu-le umplute cu diferite amestecuri din branza sau carne, pregatite sub forma de desert sau prajite in aluat sarat si servite ca aperitiv.

Din oua, zahar, esenta de vanilie, ulei si faina se face un aluat moale, ca de clatite. Florile de dovlecei se spala, se lasa sa se scurga de apa, li se rup coditele si partile interioare (pistilul si staminele) pentru ca acestea sunt amare.
Florile se trec mai intai prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servete absorbante de hartie.


Florile de dovlecei in aluat de clatite se servesc imediat, pudrate cu zahar praf.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide