Tort de clatite Crepe Suzette

Crepe Suzette sunt niste clatite frantuzesti care de obicei se servesc flambate la masa. Eu iti propun sa incerci tortul de clatite cu crema de vanilie, care este absolut fenomenal.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort de clatite Crepe Suzette

Ingrediente

  • aluat de clatie
  • Pentru crema:
  • 250ml lapte
  • zeama de la 1 portocala
  • 1 galbenus
  • 60g zahar
  • 1 lingura faina
  • Pentru sosul Suzette:
  • 120g unt
  • 70ml suc de portocale
  • 3 linguri zahar
  • 40ml cognac
  • Pentru flambat si cuptor:
  • 60ml cognac
  • 90ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

In primul rand prepara aluatul de clatite dupa indicatiile din reteta si prajeste clatitele.

Crema Patisserie poti sa o prepari cu o noapte inainte:

Fierbe laptele impreuna cu zeama de la portocala pentru 3-4 minute. Mixeaza galbenusul impreuna cu zaharul pana devine pufos, adauga lingura de faina si amesteca bine. Strecoara laptele si toarna-l asa fierbinte, in fir subtire, peste amestecul de galbenus. Amesteca bine pentru omogenizare, apoi pune din nou la foc mic, pana se ingroasa, amestecand mereu. Dupa ce s-a ingrosat ia-o de pe aragaz, acoper-o cu folie alimentara (ca sa nu faca pojghita), las-o sa se raceasca la temperatura camerei dupa care pastreaz-o la frigider.

Pentru sosul Suzette:

topeste untul impreuna cu sucul de portocala, zaharul si cognacul si lasa sa dea in clocot pentru 5 minute.

Cu ajutorul unei linguri intinde acest sos pe fiecare parte a clatitei, dupa care umple-le cu crema de vanilie, ruleaza-le si aseaza-le intr-o tava cu fund detasabil una langa cealalta.

Sosul flambat:

Incalzeste o tigaie la foc mediu, adauga cognac-ul (cei 60ml), intoarce putin tigaia cat sa ajunga flacara la cognac si da-te putin in spate. Ai grija sa nu versi cognacul pe aragaz!! Flambeaza pentru cateva secunde, daca flacara nu trece da tigaia la o parte de pe foc.

Mixeaza cele 2 galbenusuri cu cele 3 linguri de zahar pe baie de aburi pana cand s-a dizolvat zaharul, apoi adauga frisca lichida si amesteca bine pana cand sosul se ingroasa. Adauga cognacul flambat si amesteca. Toarna acest sos deasupra clatitelor, pe toata suprafata tavii si da-le la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 10 minute.

Intre timp mixeaza albusurile (3) cu 3 linguri de zahar pana cand sunt ferme, aranjeaza-le deasupra clatitelor dupa ce au stat 10 minute la cuptor, si mai lasa-le la copt pana cand bezeaua este aurie.

Reteta de clatite oferita de Rodiva - for the love of cakes.


Lasa tortul de clatite Crepe Suzette sa se raceasca timp de 30 de minute, dupa care pudreaza-l cu zahar si serveste-l.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec "Zebra"
Bucataras.RO

Chec "Zebra"

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...

Chec "Zebra"
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise