Tortul de clatite Tiramisu este foarte aspectuos, delicat, si foarte delicios. Se prepara usor, si isi merita locul pe orice masa festiva sau de sarbatoare. Este o alta versiune in care poti sa te bucuri de aroma delicata de tiramisu.
In primul rand trebuie pregatite clatitele, pe care le puteti pregati si cu o zi inainte de a face tortul.
Pentru crema tiramisu:
1. Bateti glabenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pe baie de aburi, pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Lasa apoi deoparte sa se raceasca.
2. Apoi mixeaza albusurile cu varful de sare pana cand sunt ferme. Adauga 1/4 din cantitatea de zahar ramasa, putin cate putin si mixeaza bine.
3. Mixeaza si frisca lichida intr-un alt bol, iar in altul (da, se murdaresc cam multe vase) mixeaza mascarpone impreuna cu zaharul si lichiorul pana obtii o crema fina. Apoi adauga amestecul in galbenusuri si amesteca pana la omogenizare. Adauga la final si frisca, amesteca usor, iar apoi albusurile, amestecand usor.
Lasa crema la rece pentru cel putin 1 ora.
Pentru a asambla tortul de clatite tiramisu:
Incepe cu o clatita, adauga un strat subtire de crema mascarpone si razuieste fin ciocolata deasupra.
Repeta acest procedeu pana la ultima clatita. Lasa tortul astfel format la frigider pentru 1 ora.
Imbraca tortul cu crema ramasa, decoreaza dupa bunul plac si razuie ciocolata sau pudreaza cu cacao.
Lasa tortul de clatite Tiramisu la frigider cel putin 1 ora inainte de a-l servi.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur. Emile Henry îți propune o...
Kebab de pui in stil mediteraneanIntr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga...
Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumataSe pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaiePunch-ul o bautura servita in general la petreceri. Numele bauturii provine lin limba Sanskrita si inseamna cinci. Cinci,...
Punch cu Piersici - Reteta videoretete de suflet Dacă și vouă vă plac pastele la fel de mult, vă recomand să încercați și această rețetă....
Paste cu sos de branza cu mucegaiIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii