Tortul de clatite Tiramisu este foarte aspectuos, delicat, si foarte delicios. Se prepara usor, si isi merita locul pe orice masa festiva sau de sarbatoare. Este o alta versiune in care poti sa te bucuri de aroma delicata de tiramisu.
In primul rand trebuie pregatite clatitele, pe care le puteti pregati si cu o zi inainte de a face tortul.
Pentru crema tiramisu:
1. Bateti glabenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pe baie de aburi, pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Lasa apoi deoparte sa se raceasca.
2. Apoi mixeaza albusurile cu varful de sare pana cand sunt ferme. Adauga 1/4 din cantitatea de zahar ramasa, putin cate putin si mixeaza bine.
3. Mixeaza si frisca lichida intr-un alt bol, iar in altul (da, se murdaresc cam multe vase) mixeaza mascarpone impreuna cu zaharul si lichiorul pana obtii o crema fina. Apoi adauga amestecul in galbenusuri si amesteca pana la omogenizare. Adauga la final si frisca, amesteca usor, iar apoi albusurile, amestecand usor.
Lasa crema la rece pentru cel putin 1 ora.
Pentru a asambla tortul de clatite tiramisu:
Incepe cu o clatita, adauga un strat subtire de crema mascarpone si razuieste fin ciocolata deasupra.
Repeta acest procedeu pana la ultima clatita. Lasa tortul astfel format la frigider pentru 1 ora.
Imbraca tortul cu crema ramasa, decoreaza dupa bunul plac si razuie ciocolata sau pudreaza cu cacao.
Lasa tortul de clatite Tiramisu la frigider cel putin 1 ora inainte de a-l servi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseÎn luna aprilie a fost ziua de naștere a mezinei noastre, care și-a dorit foarte mult un tort cu căpșuni și mure....
Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetianaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii