Tort de clatite Tiramisu

Tortul de clatite Tiramisu este foarte aspectuos, delicat, si foarte delicios. Se prepara usor, si isi merita locul pe orice masa festiva sau de sarbatoare. Este o alta versiune in care poti sa te bucuri de aroma delicata de tiramisu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de clatite Tiramisu

Ingrediente

  • aluat de clatite
  • Pentru crema tiramisu:
  • 3 oua mari
  • separate
  • 150g zahar
  • 240g mascarpone
  • 125ml frisca lichida
  • 75ml baileys (lichior)
  • 85g ciocolata amaruie
  • un varf de sare

Mod de preparare

In primul rand trebuie pregatite clatitele, pe care le puteti pregati si cu o zi inainte de a face tortul.

Pentru crema tiramisu:

1. Bateti glabenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pe baie de aburi, pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Lasa apoi deoparte sa se raceasca.

2. Apoi mixeaza albusurile cu varful de sare pana cand sunt ferme. Adauga 1/4 din cantitatea de zahar ramasa, putin cate putin si mixeaza bine.

3. Mixeaza si frisca lichida intr-un alt bol, iar in altul (da, se murdaresc cam multe vase) mixeaza mascarpone impreuna cu zaharul si lichiorul pana obtii o crema fina. Apoi adauga amestecul in galbenusuri si amesteca pana la omogenizare. Adauga la final si frisca, amesteca usor, iar apoi albusurile, amestecand usor.

Lasa crema la rece pentru cel putin 1 ora.

Pentru a asambla tortul de clatite tiramisu:

Incepe cu o clatita, adauga un strat subtire de crema mascarpone si razuieste fin ciocolata deasupra.

Repeta acest procedeu pana la ultima clatita. Lasa tortul astfel format la frigider pentru 1 ora.

Imbraca tortul cu crema ramasa, decoreaza dupa bunul plac si razuie ciocolata sau pudreaza cu cacao.

 


Lasa tortul de clatite Tiramisu la frigider cel putin 1 ora inainte de a-l servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
4
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Prajitura cu spuma caramel
5
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata si portocale
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

Acesta a fost un tort aniversar si care s-a dovedit a fi pe gustul multora, mai ales ca e e delicioasa combinatia de...

Desert tort cu crema de ciocolata si portocale
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj