Trio-clatite

Trio-clatite este o combinatie de trei feluri de clatite, una mai delicioasa ca cealalta. Clatitele se prepara usor si ne sunt mereu la indemana pentru a ne satisface pofta de ceva bun.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Trio-clatite

Ingrediente

  • Pentru 8 clatite sunt necesare:
  • - 6 linguri cu faina
  • - 250 g branza Delaco mascarpone
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 4 oua
  • - 200 gr. zahar
  • - 2 linguri cu miere
  • - 200 gr. smantana
  • - un pumn cu stafide.

Mod de preparare

Branza se amesteca cu un ou intreg, mierea, stafidele si un plic de zahar vanilat. Dupa preferinta se poate adauga si un praf de cuisoare macinate. Ouale se separa de galbenusuri, iar albusul se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana. Sa adauga faina.
Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra.
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana se dizolva complet zaharul.
Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se introduc in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius. Dupa aprox. 10 min., cand crema de galbenusuri pare sa se inchege pe margini, se scoate vasul din cuptor si se monteaza rapid pe deasupra bezeaua. Se reintroduc in cuptor pana se caramelizeaza bezeaua.


Se aseaza pe platou cate 3 clatite, 2 pe lungime rulate cu distanta intre ele si una in impaturita ca o batista si se aseaza deasupra celorlalte. Pentru un aspect mai placut, am ales ca cea de deasupra, impaturita sa o umplu cu o crema finetti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide