Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi cu zaharul si scortisoara.
Acest coltunas cu gem este o prajitura de post rapida si delicioasa.
Glazura:
Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi cu zaharul si scortisoara.
Aluat:
Se amesteca apa cu faina, sarea si zaharul. Se framanta bine. Aluatul obtinut se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se intinde apoi in foaie subtire si se taie in patrate sau triunghiuri. Se umple fiecare cu cate o lingurita cu gem, se impaturesc si se preseaza pe margini cu o furculita.
Se pune o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot, se dauga coltunasii si se fierb aprox 15 minute, pana se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta, se scurg bine de apa si se trec prin glazura de pesmet.
Sunt perfecti pentru o zi de post!
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii