Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Retete dietetice

Portii
20
Complexitate
medie
Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Ingrediente

  • 250 ml vin
  • 500 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde (1150 g)
  • 400 g gem de prune
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Se pun intr-un castron, vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa, dupa care, se incepe formarea cornuletelor. Se intinde o foaie, cu ajutorul sucitorului, pe masa unsa cu ulei si se decupeaza un cerc cu ajutorul unei farfurii. Se imparte cercul in mai multe triunghiuri, iar la baza acestora, se pune cate o jumatate de lingurita de gem de prune, amestecat cu nuca de cocos. Se ruleaza triunghiul de la baza spre varf si astfel, se obtine un cornulet. Se continua asa, pana cand se termina tot aluatul. Cornuletele se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pana cand se rumenesc frumos. Au iesit 3 tavi cu cornulete. Cornuletele calde se dau prin zahar pudra. Sunt mai bune dupa 2-3 zile, de cand au fost preparate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori