Retete dietetice
Se pun intr-un castron, vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa, dupa care, se incepe formarea cornuletelor. Se intinde o foaie, cu ajutorul sucitorului, pe masa unsa cu ulei si se decupeaza un cerc cu ajutorul unei farfurii. Se imparte cercul in mai multe triunghiuri, iar la baza acestora, se pune cate o jumatate de lingurita de gem de prune, amestecat cu nuca de cocos. Se ruleaza triunghiul de la baza spre varf si astfel, se obtine un cornulet. Se continua asa, pana cand se termina tot aluatul. Cornuletele se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pana cand se rumenesc frumos. Au iesit 3 tavi cu cornulete. Cornuletele calde se dau prin zahar pudra. Sunt mai bune dupa 2-3 zile, de cand au fost preparate.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii