Cornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina. Se face loc la mijlocul ligheanului pt a pune drojdia cu sarea.
Cornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina.Se face loc la mijlocul ligheanului pt a pune drojdia cu sarea cu putin zahar si apa minerala.Se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele.Se adauga praful de copt stins cu putin otet si restul de apa minerala in functie de ingrosarea aluatului.Cand s-a format o coca adaugam uleiul pentru a framanta mult mai bine si pt fragezirea aluatului.Lasam coca sa creasca.Separat curatam merele,le dam pe razatoare si le punem intr- tigaie pe aragaz cu zaharul pudra si scortioasa pana lasa toata zeama.Dupa ce a crescut coca formam din aluat ca si in imagine triunghiuri pentru a putea fi rulare cornurile.Cand am terminat cu formarea cornurilor le punem intr-o tava unsa cu putin ulei .Dam la cuptor circa 45 minute.Pofta buna!!!
Cornurile cu mere de post se pot servi atat calde cat si reci.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii