Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cozonac cu nuca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, lapte, rom, baton de vanilie.
Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cozonac cu nuca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, lapte, rom, baton de vanilie.
Se topeste zaharul in laptele cald cu vanilie intr-un vas pe foc. Dupa ce zaharul s-a topit, se pun nucile si se amesteca bine, sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce da cateva clocote si se face ca o pasta mai groasa, se da la o parte si se pune romul.
Cand umplutura s-a racit, se intinde o foaie din aluat, groasa de un deget, se intind deasupra nucile in strat uniform si se face sul (se ruleaza). Se unge o forma de chec, se aseaza cozonacul in ea, se lasa sa creasca putin si se pune apoi la copt, la foc potrivit.
Poate fi servit dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii