Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cozonac cu nuca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, lapte, rom, baton de vanilie.
Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cozonac cu nuca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, lapte, rom, baton de vanilie.
Se topeste zaharul in laptele cald cu vanilie intr-un vas pe foc. Dupa ce zaharul s-a topit, se pun nucile si se amesteca bine, sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce da cateva clocote si se face ca o pasta mai groasa, se da la o parte si se pune romul.
Cand umplutura s-a racit, se intinde o foaie din aluat, groasa de un deget, se intind deasupra nucile in strat uniform si se face sul (se ruleaza). Se unge o forma de chec, se aseaza cozonacul in ea, se lasa sa creasca putin si se pune apoi la copt, la foc potrivit.
Poate fi servit dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii