Cozonac cu nuca si rahat

Aceasta reteta de cozonac cu nuca si rahat este una delicioasa si foarte simpla. Pentru a pregati aceasta reteta de cozonac aveti nevoie de faina, drojdie, lapte, nuca si rahat.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Cozonac cu nuca si rahat

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • rahat
  • cacao
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Aceasta reteta de cozonac cu nuca si rahat este una delicioasa si foarte simpla. Trebuie insa sa retineti ca pentru ca sa va iasa bine prajitura toate ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei cu cel putin o zi inainte de preparare. Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri si amestecam pana nu se mai simte zaharul. Adaugam esenta de rom si coaja de lamaie. Fainase adauga treptat pana o incorporam pe toata. Incalzim untul si uleiul si punem cate un pic, pana se incorporeaza tot in aluat, iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam la crescut 60 de minute, la loc calduros.

 

Jumatate din albusuri le amestecam cu zahar si cacao pana devin ca o crema. Dupa ce acesta a crescut, se imparte in doua parti. Prima parte se imparte si ea in doua. Pe fiecare se pune din amestecul de cacao si rahat. Se ruleaza si se impletesc ambele rulouri. Cozonacii cu nuca si rahat se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca circa 30 de minute. Dupa ce a crescut se unge cu un ou si se presara susan apoi seintroduce la cuptor circa 40-45 de minute. Se scot cozonacii cu nuca si rahat si se lasa la racit un pic, apoi il scoatem din tava.


Se taie felii si se serveste cu o ceasca de lapte cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Tort cu frisca si fructe
2
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Sufleu de dovlecel cu legume
3
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
4
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
5
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia