Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.
Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.Se amesteca faina cu drojdia, se adauga ouale frecate cu sare, zaharul, untul si laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat se pune intr-un loc caldut, apoi se imparte in doua. Se intinde pe rand cate o foaie groasa de 0,5 cm, care se taie in patrate cu latura de 10-12 cm. In mijlocul acestora se pune umplutura de branza, amestecata cu galbenusurile, faina, grisul, zaharul, stafidele si sarea. Se strang marginile in forma de plic, doua cate doua, apoi se lipesc bine capetele. Se mai lasa la crescut 20-30 de minute, dupa care se ung cu ou sau cu unt, se pun intr-o tava neunsa si se introduc in cuptor pana se rumenesc frumos.
Daca doriti se pot pudra cu zahar vanilat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAbia asteptam sa testez niste turte la Panini Maker Breville, iar rezultatul a fost peste asteptari de bun. Gata, de acum la...
Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville
Comentarii