Branzoaice moldovenesti

Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 50 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 500-800 gr branza
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura de gris
  • 50-100 gr zahar
  • stafide
  • 50-75 gr unt
  • sare
  • mirodenii
  • Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.

Mod de preparare

Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.Se amesteca faina cu drojdia, se adauga ouale frecate cu sare, zaharul, untul si laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat se pune intr-un loc caldut, apoi se imparte in doua. Se intinde pe rand cate o foaie groasa de 0,5 cm, care se taie in patrate cu latura de 10-12 cm. In mijlocul acestora se pune umplutura de branza, amestecata cu galbenusurile, faina, grisul, zaharul, stafidele si sarea. Se strang marginile in forma de plic, doua cate doua, apoi se lipesc bine capetele. Se mai lasa la crescut 20-30 de minute, dupa care se ung cu ou sau cu unt, se pun intr-o tava neunsa si se introduc in cuptor pana se rumenesc frumos.


Daca doriti se pot pudra cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori