Branzoaice moldovenesti

Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 50 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 500-800 gr branza
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura de gris
  • 50-100 gr zahar
  • stafide
  • 50-75 gr unt
  • sare
  • mirodenii
  • Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.

Mod de preparare

Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.Se amesteca faina cu drojdia, se adauga ouale frecate cu sare, zaharul, untul si laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat se pune intr-un loc caldut, apoi se imparte in doua. Se intinde pe rand cate o foaie groasa de 0,5 cm, care se taie in patrate cu latura de 10-12 cm. In mijlocul acestora se pune umplutura de branza, amestecata cu galbenusurile, faina, grisul, zaharul, stafidele si sarea. Se strang marginile in forma de plic, doua cate doua, apoi se lipesc bine capetele. Se mai lasa la crescut 20-30 de minute, dupa care se ung cu ou sau cu unt, se pun intr-o tava neunsa si se introduc in cuptor pana se rumenesc frumos.


Daca doriti se pot pudra cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide