Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.
Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.Se amesteca faina cu drojdia, se adauga ouale frecate cu sare, zaharul, untul si laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat se pune intr-un loc caldut, apoi se imparte in doua. Se intinde pe rand cate o foaie groasa de 0,5 cm, care se taie in patrate cu latura de 10-12 cm. In mijlocul acestora se pune umplutura de branza, amestecata cu galbenusurile, faina, grisul, zaharul, stafidele si sarea. Se strang marginile in forma de plic, doua cate doua, apoi se lipesc bine capetele. Se mai lasa la crescut 20-30 de minute, dupa care se ung cu ou sau cu unt, se pun intr-o tava neunsa si se introduc in cuptor pana se rumenesc frumos.
Daca doriti se pot pudra cu zahar vanilat.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradAm gatit cotletul in sos cu ciuperci si a iesit o bunatate. Se stie ca aceasta carne este slaba, nu este suculenta deloc, dar...
Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii