Se fierbe laptele pe jumatate, cat sa fie doar cald. Cu o lingura de lapte se dizolva drojdia, iar in cel ramas se topeste zaharul. Se separa galbenus
Se fierbe laptele pe jumatate, cat sa fie doar cald. Cu o lingura de lapte se dizolva drojdia, iar in cel ramas se topeste zaharul. Se separa galbenusul de la un ou si se amesteca bine cu faina, apoi se adauga drojdia si laptele. Se framanta pana se obtine un aluat suficient de elastic, care se lasa sa se odihneasca timp de o jumatate de ora, dupa care se mai framanta putin. Se separa acest aluat in trei parti egale, fiecareia dintre ele dandu-i-se forma unui sul gros cam cat doua degete. Apoi, bucatile se suprapun si se rasucesc, impletindu-se si lipindu-se bine la capete prin presare cu degetele. Colacul astfel obtinut se mai lasa sa creasca timp de o jumatate de ora, Ia caldura, dupa care se unge peste tot cu oul intreg, batut spuma impreuna cu albusul ramas, se pune intr-o tavita unsa cu unt si se introduce in cuptorul incins, lasandu-se, Ia foc potrivit, pana se coace.
Alte retete cozonac recomandate
Cozonac nuca
Tarta cu visine
Chec cu visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii