Se fierbe laptele pe jumatate, cat sa fie doar cald. Cu o lingura de lapte se dizolva drojdia, iar in cel ramas se topeste zaharul. Se separa galbenus
Se fierbe laptele pe jumatate, cat sa fie doar cald. Cu o lingura de lapte se dizolva drojdia, iar in cel ramas se topeste zaharul. Se separa galbenusul de la un ou si se amesteca bine cu faina, apoi se adauga drojdia si laptele. Se framanta pana se obtine un aluat suficient de elastic, care se lasa sa se odihneasca timp de o jumatate de ora, dupa care se mai framanta putin. Se separa acest aluat in trei parti egale, fiecareia dintre ele dandu-i-se forma unui sul gros cam cat doua degete. Apoi, bucatile se suprapun si se rasucesc, impletindu-se si lipindu-se bine la capete prin presare cu degetele. Colacul astfel obtinut se mai lasa sa creasca timp de o jumatate de ora, Ia caldura, dupa care se unge peste tot cu oul intreg, batut spuma impreuna cu albusul ramas, se pune intr-o tavita unsa cu unt si se introduce in cuptorul incins, lasandu-se, Ia foc potrivit, pana se coace.
Alte retete cozonac recomandate
Cozonac nuca
Tarta cu visine
Chec cu visine
Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesPentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...
Ciorba radauteana cu piept de puiVine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta videoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macFructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!
Serbet din smochineBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii