Colac traditional pentru nunta

Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se adauga faina si coaja ra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 40-50 gr drojdie
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 3-4 oua
  • 100 gr zahar
  • sare

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se adauga faina si coaja rasa de lamaie, dupa gust. Se framanta bine 20-30 de minute si se adauga putin cate putin untul topit. se acopera apoi cu un servet si se lasa la crescut in loc caldut. Se pune apoi aluatul pe o planseta presarata cu faina, se taie in 6-8 bucati, care se rasucesc pe rand, intinzandu-se pe lung, dupa care se impletesc in 3 sau 4, sa incapa intr-o forma rotunda de copt. Dupa ce se pun in forma, se ung colacii cu unt si se lasa la crescut. Se ung cu galbenus de oua frecat cu o lingura de zahar, una de ulei si una de apa, apoi se introduc in cuptor, unde se lasa la copt, pana se rumenesc, aproximativ 40-50 de minute.


Se taie in momentul servirii.

Alte retete:

Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori