Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se adauga faina si coaja ra
Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se adauga faina si coaja rasa de lamaie, dupa gust. Se framanta bine 20-30 de minute si se adauga putin cate putin untul topit. se acopera apoi cu un servet si se lasa la crescut in loc caldut. Se pune apoi aluatul pe o planseta presarata cu faina, se taie in 6-8 bucati, care se rasucesc pe rand, intinzandu-se pe lung, dupa care se impletesc in 3 sau 4, sa incapa intr-o forma rotunda de copt. Dupa ce se pun in forma, se ung colacii cu unt si se lasa la crescut. Se ung cu galbenus de oua frecat cu o lingura de zahar, una de ulei si una de apa, apoi se introduc in cuptor, unde se lasa la copt, pana se rumenesc, aproximativ 40-50 de minute.
Se taie in momentul servirii.
Alte retete:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Turta dulce
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzClatite vieneze sau clatite rupte, foarte usor de realizat!
Kaiserschmarrn
Comentarii