Colac vienez

Colacul vienez este o reteta utila pentru Paste. La prepararea retetei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, unt, zahar, vanilie, coaja de portocale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie
  • 3 linguri coaja de portocale din dulceata
  • taiata bucati mici.

Mod de preparare

Pentru pregatirea cremei necesare colacului vienez procedam astfel:

Se freaca untul cu zaharul si vanilia pana se face ca o spuma si se lasa la rece. Se intinde din aluat o foaie patrata de grosimea unui deget. Se intinde cu cutitul peste toata foaia untul frecat (in strat uniform), se presara cu coaja de portocale. Foaia astfel unsa se impatura in trei, astfel ca treimea din dreapta sa vina asezata peste treimea din stanga. Se taie repede in lungime trei fasii egale si se impletesc. Se unesc capetele si colacul obtinut se aseaza intr-o forma rotunda (cratita), captusita cu hartie unsa cu unt. Se lasa sa creasca putin in forma si se da la cuptor la foc mic, pana se ridica frumos, apoi focul se intareste putin. Se scoate din forma dupa ce s-a racit.


Poate fi servit dupa ce s-a racit.

Lapte de pasare

Pasca cu smantana

Prajitura cu branza de vaci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa