Colac vienez

Colacul vienez este o reteta utila pentru Paste. La prepararea retetei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, unt, zahar, vanilie, coaja de portocale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie
  • 3 linguri coaja de portocale din dulceata
  • taiata bucati mici.

Mod de preparare

Pentru pregatirea cremei necesare colacului vienez procedam astfel:

Se freaca untul cu zaharul si vanilia pana se face ca o spuma si se lasa la rece. Se intinde din aluat o foaie patrata de grosimea unui deget. Se intinde cu cutitul peste toata foaia untul frecat (in strat uniform), se presara cu coaja de portocale. Foaia astfel unsa se impatura in trei, astfel ca treimea din dreapta sa vina asezata peste treimea din stanga. Se taie repede in lungime trei fasii egale si se impletesc. Se unesc capetele si colacul obtinut se aseaza intr-o forma rotunda (cratita), captusita cu hartie unsa cu unt. Se lasa sa creasca putin in forma si se da la cuptor la foc mic, pana se ridica frumos, apoi focul se intareste putin. Se scoate din forma dupa ce s-a racit.


Poate fi servit dupa ce s-a racit.

Lapte de pasare

Pasca cu smantana

Prajitura cu branza de vaci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci