Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se asaza colaceii, se ung cu un
Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se asaza colaceii, se ung cu un ou pe deasupra si se baga tava in cuptorul incalzit, la copt. Se pune separat 1 kg miere de albine intr-un vas pe foc mic si se lasa la inmuiat. Alaturi, se pune intr-un alt vas nuca macinata. Dupa ce colaceii s-au copt, se inmoaie fiecare in parte, in mierea de albine iar apoi in nuca.
Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Papanasi fierti
Ciocolata de casa

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii