Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se asaza colaceii, se ung cu un
Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se asaza colaceii, se ung cu un ou pe deasupra si se baga tava in cuptorul incalzit, la copt. Se pune separat 1 kg miere de albine intr-un vas pe foc mic si se lasa la inmuiat. Alaturi, se pune intr-un alt vas nuca macinata. Dupa ce colaceii s-au copt, se inmoaie fiecare in parte, in mierea de albine iar apoi in nuca.
Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Papanasi fierti
Ciocolata de casa
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii