Colacei moldovenesti

Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se asaza colaceii, se ung cu un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de cozonac
  • 1 kg miere de albine
  • nuca macinata
  • 1 ou

Mod de preparare

Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se asaza colaceii, se ung cu un ou pe deasupra si se baga tava in cuptorul incalzit, la copt. Se pune separat 1 kg miere de albine intr-un vas pe foc mic si se lasa la inmuiat. Alaturi, se pune intr-un alt vas nuca macinata. Dupa ce colaceii s-au copt, se inmoaie fiecare in parte, in mierea de albine iar apoi in nuca.


Se servesc reci.

Alte retete de dulciuri:

Chec pufos

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci