Cornulete cu magiun de prune si nuca

Cele mai bestiale cornulete.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu magiun de prune si nuca

Ingrediente

  • 1 kg faina,
  • 400 gr untura de porc (sau 2 pachete de margarina),
  • 250 ml lapte,
  • 50 gr drojdie,
  • 6 linguri de smantana,
  • 200 gr zahar,
  • 5 oua
  • Umplutura:
  • 300 gr magiun de prune,
  • 300gr nuca macinata,
  • coaja de la 2 lamai,
  • 50 ml lapte,
  • 150 gr zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Zahar pudra pentru pudrat.

Mod de preparare

Intr-un castron cernem faina apoi adaugam untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin,zaharul,smantana,ouale si amestecam bine pana obtinem o coca care se desprinde de pe maini.

Se lasa in castron la dospit cel putin 1 ora.

Se imparte coca in patru parti si fiecare parte se intinde de circa 5 mm se taie forma de triunghi cu pintenul sau un cutit cu varf si se umplu cu magiun de prune sau nuca(nuca macinata se amesteca cu zaharul si se toarna peste ea laptele caldut se amesteca bine si apoi pui coaja razuita de la cele 2 lamai si zaharul vanilat.

Se pun tava unsa cu ulei, lasi un pic distanta intre ele ca sa poata sa creasca putin si apoi le coci la foc potrivit 20-25 minute.Asa calde le dai prin zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci