Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de cozonac cu alune si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: alune, stafide, oua, unt, faina, lapte, zahar, coaja de lamaie, drojdie, zahar pudra.
Se freaca 250g unt pana devine spuma. Se adauga pe rand 10 galbenusuri, 10 linguri de faina, 8 linguri de lapte caldut in care au fost adaugate 4 linguri de zahar.
Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut si se adauga compozitiei, impreuna cu purina sare, coaja de lamaie, 100g stafide albe. La final se adauga albusurile batute spuma.
Aluatul rezultat se imparte in 2 si se pune in 2 forme de cozonac., unse in prealabil cu unt si tapetate cu alune. Se lasa cozonacii sa creasca la loc cald. Dupa ce au crescut, se baga in cuptorul incalzit in prealabil pentru aproximativ o ora.
Cand sunt gata pot fi presarati cu zahar pudra.
Alte retete de cozonac recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii