Cozonac cu caramel

Se rupe cozonacul bucati intr-o forma de tort, tapetata cu faina/unt si se pune deoparte. Se adauga intr-un mixer laptele, smantana, ouale, romul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 2 oua
  • rom
  • 150 gr zahar
  • 1 cozonac

Mod de preparare

Se rupe cozonacul bucati intr-o forma de tort, tapetata cu faina/unt si se pune deoparte. Se adauga intr-un mixer laptele, smantana, ouale, romul si se amesteca pana devine omogen. Intr-o oala mijlocie se pune 150g de zahar, cateva picaturi de apa si se incalzeste la foc mare, in acest timp se amesteca continuu. Caramelul va capata o culoare galbena. Se adauga compozitia in mixer. Se amesteca pana ce compozitia devine omogena. Cand este gata se opreste si se pune peste cozonac, uniform. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade cca 20-25 minute, pana capata o culoare aurie.
Se serveste cald sau rece.

Alte retete cozonac recomandate

Tarta cu visine

Chec cu visine

Cozonac nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc