Cozonacul cu zahar invertit este o reteta de cozonac delicioasa. aluatul de cozonac aromat cu coaja de portocala si lamaie este pufos, asa cum trebuie sa fie un cozonac de altfel.
Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa cam 10 min. Separat incalzim laptele in care dizolvam zaharul invertit, adaugam galbenusul de ou si aromele (esenta de rom, de vanilie si coaja rasa de portocala si lamaie). Adaugam aceasta compozitie cu faina amestecata cu drojdia uscata, omogenizam si framantam aproximativ 10min pana cand obtinem un aluat maleabil si lucios; in timp ce framantam incorporam si untul la temperatura camerei.
Lasam aluatul la dospit intr-un loc cald, ferit de curent, acoperit cu folie alimentara pentru aproximativ 1h.
Intre timp batem albusurile spuma, adaugam zaharul invertit si apoi cele 2 linguri de cacao si nuca macinata.
Dupa ce s-a dospit aluatul, ii dam forma dorita, adaugam umplutura, eu am facut in 2 forme de silicon.
Mai lasam la dospit 30min dupa care lasam la copt la 180 grade Celsius timp de 45min(cuptorul incins inainte), faceti testul cu scobitoarea. Daca folositi forme din silicon, incercati cu multa atentie.
Nota: mi-ar fi placut cozonacul sa fie putin mai dulce, data viitoare o sa pun 200g zahar invertit si 3 linguri de zahar invertit la umplutura, in rest sunt foarte multumita, a iesit foarte pufos si moale, exact asa cum imi place mie.
Nu sacrificati cozonacul cu zahar invertit inainte de a se raci *_*
Pofta buna!
Sursa acestui articol este blogul culinar http://mancare-bebe.blogspot.com
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii