Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos. Se adauga in faina, putin cate pu
Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos.
Se adauga in faina, putin cate putin, margarina, drojdia dizolvata, vanilia, coaja de lamaie, o jumatate de lingurita de sare si una de scortisoara. Se amesteca bine si se framanta aluatul.
Se taie aluatul in 4 bucati, intinzandu-se 4 foi. Se amesteca gemul cu cacao, stafide si romul. Aceasta umplutura se asterne uniform pe fiecare foaie.
Foile se ruleaza si se lasa la crescut 30 de minute, apoi rulourile se pun in tava si se coc, la foc potrivit, timp de 1 ora.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Cozonaci babani
Prajitura de post, cu mere
Bombe cu visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii