Cozonac de post

Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos. Se adauga in faina, putin cate pu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 l apa
  • 250 g faina
  • 30 g drojdie
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar tos
  • 200 g gem de fructe
  • 2 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • vanilie
  • 3 linguri rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos.

Se adauga in faina, putin cate putin, margarina, drojdia dizolvata, vanilia, coaja de lamaie, o jumatate de lingurita de sare si una de scortisoara. Se amesteca bine si se framanta aluatul.

Se taie aluatul in 4 bucati, intinzandu-se 4 foi. Se amesteca gemul cu cacao, stafide si romul. Aceasta umplutura se asterne uniform pe fiecare foaie.

Foile se ruleaza si se lasa la crescut 30 de minute, apoi rulourile se pun in tava si se coc, la foc potrivit, timp de 1 ora.

Se serveste cald sau rece.

Alte retete recomandate:

Cozonaci babani

Prajitura de post, cu mere

Bombe cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci