Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos. Se adauga in faina, putin cate pu
Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos.
Se adauga in faina, putin cate putin, margarina, drojdia dizolvata, vanilia, coaja de lamaie, o jumatate de lingurita de sare si una de scortisoara. Se amesteca bine si se framanta aluatul.
Se taie aluatul in 4 bucati, intinzandu-se 4 foi. Se amesteca gemul cu cacao, stafide si romul. Aceasta umplutura se asterne uniform pe fiecare foaie.
Foile se ruleaza si se lasa la crescut 30 de minute, apoi rulourile se pun in tava si se coc, la foc potrivit, timp de 1 ora.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Cozonaci babani
Prajitura de post, cu mere
Bombe cu visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii