Se freaca putin untul cu zaharul si apoi se pun celelalte ingrediente Intai facem maiaua,pe care o lasam la crescut intr-un loc caldut. Amestecam res
Se freaca putin untul cu zaharul si apoi se pun celelalte ingrediente
Intai facem maiaua,pe care o lasam la crescut intr-un loc caldut.
Amestecam restul de ingrediente pt aluat fara cele 3 linguri de ulei.Apa se pune treptat. Se framanta la robot cam 5 minute. Apoi se pune si uleiul si se mai framanta inca 5 minute.
Aluatul se pune intr-un vas incapator,se lasa la crescut 45 minute intr-un loc caldut.Aluatul trebuie sa fie destul de moale si elastic.
Se imparte in doua. Se intinde o foaie. Se pune crema. Se ruleaza si se taie felii de 4 cm(aproximativ).
Se pun in tava cu pereti detasabili(diametru 26-28cm) unsa si tapetata cu faina. Apoi se ung cu ou batut.
Se lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut.
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade cu vreo 10 minute inainte sa punem tava. Cand se pune tava in cuptor se scade temperatura la 180 grade.
Timpul de coacere:30 minute.
Pofta buna!
Reteta Cozonac de sarbatori a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac impletit,
Cozonaci Babani,
Cozonac Mariana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii