Se freaca putin untul cu zaharul si apoi se pun celelalte ingrediente Intai facem maiaua,pe care o lasam la crescut intr-un loc caldut. Amestecam res
Se freaca putin untul cu zaharul si apoi se pun celelalte ingrediente
Intai facem maiaua,pe care o lasam la crescut intr-un loc caldut.
Amestecam restul de ingrediente pt aluat fara cele 3 linguri de ulei.Apa se pune treptat. Se framanta la robot cam 5 minute. Apoi se pune si uleiul si se mai framanta inca 5 minute.
Aluatul se pune intr-un vas incapator,se lasa la crescut 45 minute intr-un loc caldut.Aluatul trebuie sa fie destul de moale si elastic.
Se imparte in doua. Se intinde o foaie. Se pune crema. Se ruleaza si se taie felii de 4 cm(aproximativ).
Se pun in tava cu pereti detasabili(diametru 26-28cm) unsa si tapetata cu faina. Apoi se ung cu ou batut.
Se lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut.
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade cu vreo 10 minute inainte sa punem tava. Cand se pune tava in cuptor se scade temperatura la 180 grade.
Timpul de coacere:30 minute.
Pofta buna!
Reteta Cozonac de sarbatori a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac impletit,
Cozonaci Babani,
Cozonac Mariana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii