Se freaca putin untul cu zaharul si apoi se pun celelalte ingrediente Intai facem maiaua,pe care o lasam la crescut intr-un loc caldut. Amestecam res
Se freaca putin untul cu zaharul si apoi se pun celelalte ingrediente
Intai facem maiaua,pe care o lasam la crescut intr-un loc caldut.
Amestecam restul de ingrediente pt aluat fara cele 3 linguri de ulei.Apa se pune treptat. Se framanta la robot cam 5 minute. Apoi se pune si uleiul si se mai framanta inca 5 minute.
Aluatul se pune intr-un vas incapator,se lasa la crescut 45 minute intr-un loc caldut.Aluatul trebuie sa fie destul de moale si elastic.
Se imparte in doua. Se intinde o foaie. Se pune crema. Se ruleaza si se taie felii de 4 cm(aproximativ).
Se pun in tava cu pereti detasabili(diametru 26-28cm) unsa si tapetata cu faina. Apoi se ung cu ou batut.
Se lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut.
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade cu vreo 10 minute inainte sa punem tava. Cand se pune tava in cuptor se scade temperatura la 180 grade.
Timpul de coacere:30 minute.
Pofta buna!
Reteta Cozonac de sarbatori a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac impletit,
Cozonaci Babani,
Cozonac Mariana
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii