Pentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua linguri de zahar. Se cerne in covata faina.
Pentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua linguri de zahar. Se cerne in covata faina, se face loc la mijloc si se toarna plamadeala, o ceasca de lapte, doua oua intregi si doua galbenusuri frecate cu 1/2 lingurita de sare; se framanta, adaugand si untul frecat spuma, pana face aluatul basici si se desprinde de pe mana. Coca trebuie sa fie ceva mai tare decat la cozonacul obisnuit. Se lasa sa creasca.
Umplutura: se amesteca nucile trecute prin masina cu zaharul pisat si cu un varf de lingurita de sare. Se opareste cu 1/2 ceasca de lapte clocotit si se freaca pana se face pasta potrivit de consistenta (daca este necesar, se mai adauga lapte, dar cu grija, deoarece pasta devine usor prea moale).
Aluatul crescut se desparte in doua, se intinde prima foaie pe masa presarata cu faina, deasupra se intinde jumatate din nuca, intr-un strat cat mai egal, se ruleaza si se pune in forma de tabla, unsa cu unt. Acelasi lucru se repeta cu a doua bucata de aluat. Se ung cu ou si se dau imediat la cuptor, fara sa se lase aluatul in forma sa creasca, deoarece se fac goluri intre nuca si aluat. Cozonacul se coace la foc potrivit.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise"Picnicul bucatarasilor" Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe...
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si friscaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii