Cozonacul din aluat oparit este o reteta de cozonac simplu de preparat. Aveti nevoie de faina, oua, lapte, zahar, drojdie, esenta de rom si zahar vanilat.
Cozonacul din aluat oparit este o reteta de cozonac simplu de preparat. Pentru a prepara acest cozonac se mixeaza galbenusurile cu sare, apoi cu zaharul. Se ia o treime din faina si se opareste in laptela fierbinte. Dupa ce s-a racit compozitia, se adauga drojdia dizolvata in cateva lingurite de zahar. Se lasa la crescut la cald, 30 de minute, apoi se amesteca cu faina ramasa, tinuta la cald, crema de oua si aromele. Se continua apoi framantarea cca 30-40 de minute, dupa care se lasa la crescut. Dupa aceea se rup bucatele din ele si se umplu cu rahat, stafide sau nuca. Se asaza cozonaceii in forme unse cu unt, se ung deasupra cu galbenus si se presara cu susan sau mac. Se introduc la cuptor si si se lasa la copt.
Cozonacul din aluat oparit se servesc cozonacul dupa ce s-a racit.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakes
Comentarii